söndag 1 januari 2012

5 km & Nyårslunch!

Fick dessa vackra nyårs-blommor från vännerna:)
Jag älskar verkligen lilla! Denna lilla-nuans är bara så 
extremt "beyond everything"... vacker!:)
1 januari... magisk kombi av siffra & månad. Som första bladet i en helt ny skissblock. Invigade dagen med att köra en 5 kilometer i högpulstempo på löpbandet. Kör alltid med minst 2% lutning för lite mera som realistisk motstånd jämförd med utomhus. 10 minuter uppvärmning, sen vred jag upp. Bra driv trots tung kropp. Roligt att springa 5!:) Nyårslunch med vänner här hemma sen. På menyn var fransk fiskgryta med hembakad mörkt bröd. Hemgjord banan/kanelglass med hallon och björnbär. Valde grön färgsättning på långbordet. Grönt och fresht för det nya året. Med nuanserna olivgrön och äplegrön.

2 kommentarer:

  1. Härlig start på det nya året låter det som och vad spännande och gott det lät med banan/kanelglass :)

    Ha en fin dag!

    Kram

    SvaraRadera
  2. :) Såhär gjorde jag banan/ kanelglassen:
    Hemgjort glass (4portsjoner):
    Innehåll:
    3 äggulor 
    1 banan
    1 msk kanel
    4 dl. grädde.
    En ganska stor plåt med Mörk choklad.
    En ganska stor plåt Ljus choklad.

    Gör såhär;)
    1. Vispa äggulorna.
    2.Tilsätt bananer och kanel.
    3. Mixa en stund.
    4. Häll i lätt vispad grädde.
    5. Plocka fram: 
    5a. Engångs "papperskoppar" med ett mönster du gillar. Bra att pappbägren har tjockt papper, om använder 2-3 blir papperkoppen styvare.
    5b. En aluminiumsform (så att papperkopporna får en stödjande ram under frysningstiden.
    6. Plocka fram ett rivjärn eller använd en kniv och Skär upp massor med ljus och mörk choklad och häll chokladbiterna i glasssmeten. 
    PS: spara något av den mörka chokladen som strös ovanpå glassen:)

    SvaraRadera